Jong & duurzaam         

Young Foodpolicy is een dynamisch kennisnetwerk van jonge, enthousiaste foodprofessionals die willen bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse foodsector. De toekomst van corporate social responsibility (CSR) is immers in onze handen.

Young Foodpolicy bestaat sinds 2011. Onze leden zijn onder meer FrieslandCampina, Coca-Cola Europacific Partners, Wageningen Economic Research, Natuur & Milieu, Sligro Food Group, Arla Foods, Zwanenberg Food Group en ProVeg Nederland.  

Altijd actueel, altijd gezellig!

In onze bijeenkomsten pakken we steeds een actueel CSR-issue bij de kop, zoals voedselverspilling, biodiversiteit, true pricing, plastic, de toekomst van vlees en vis, nieuwe eiwitbronnen, de keten in kaart brengen en verantwoording afleggen. Deskundige gastsprekers laten ons alle kanten van de medaille zien, waarna we in een interactieve setting tot praktische handvatten proberen te komen om de problemen op te lossen. Aansluitend leggen we bij een gezellig vega-buffet nieuwe contacten.

De take-aways...            
  • Je krijgt de nieuwste inzichten over actuele CSR-topics
  • Bij een drankje en een hapje je netwerk vergroten
  • ‘Tons of inspiration’ voor je dagelijks werk.

Wat je ook nog moet weten:
  • Young Foodpolicy is een besloten netwerk; je deelt je visie in een vertrouwde omgeving
  • We hebben drie bijeenkomsten per jaar in het midden van het land
    Data 2023: 31 januari, 18 april en 19 september
    Data 2024: (nog onder voorbehoud): 30 januari, 16 april en 17 september
Contact

Miriam Verstappen, 06-52455763
Patricia van Uden, 06-21808464

Lid worden

Het lidmaatschap staat in principe open voor iedere jonge professional die in de foodbranche werkt en belangstelling heeft voor het verduurzamen van de voedselketen. Ook personen buiten de eigenlijke foodsector kunnen lid worden, mits hun werk gerelateerd is aan voedselproductie en -distributie.

Kandidaat-leden worden uitgenodigd door de Raad van Advies. Voorzitter is Frits Kremer. Kandidaat-leden die zich op eigen initiatief aanmelden voor toelating, nemen contact op met het secretariaat via secretariaat@youngfoodpolicy.nl, 06-52455763 (Miriam Verstappen) of 06-21808464 (Patricia van Uden). Na toelating is aanmelding via het inschrijfformulier op deze website verplicht.

Om binnen het besloten netwerk open communicatie mogelijk te maken houden Foodpolicy-leden zich aan een gedragscode. De Raad van Advies ziet toe op de naleving daarvan. Daarnaast is er een lidmaatschapsreglement van kracht.

Raad van Advies

De Raad van Advies bewaakt de kwaliteit van de bijeenkomsten, beslist over toelating van nieuwe leden en ziet toe op naleving van de gedragscode.


Jip Jansen
Projectmanager Eerlijk & Heerlijk / MVI, Sligro Food Group


Suzanne Veger
Brand Manager Campina Biologisch & Duurzaamheid, FrieslandCampina


Brechtje Helderweirdt
Business Development & Marketing Manager, ImpactBuying


Frits Kremer
Voorzitter Raad van Advies, Foodnet.nl